[Qt-creator] OS X Debugger (LLDB) Not showing number of items in containers

Ziller Eike Eike.Ziller at digia.com
Tue Feb 18 08:53:51 CET 2014


On Feb 18, 2014, at 4:51 AM, Michael Jackson <imikejackson at gmail.com> wrote:

> int main(int argc, char *argv[])
> {
>  QVector<size_t> dims(1, 3);
>  qDebug() << dims[0];  <== Breakpoint here
>  return 0;
> }
> 
> The above problem reproduces the issue that I am having. I am on OS X 10.8.5 with a self built Qt 4.8.5. I have Xcode 4.6.3 installed. I have set the Debugger to use lldb. When I step through the above program and stop at the line marked above the debugger says that the "dims" variable has "0" items. if I use an expression evaluator for dims[0] it shows "3" which is correct. is this a bug with the LLDB, a limitation of trying this on OS X in general or (most likely) a user error on my part? I have tried changing the debugger in the QtVersions and QtKits preferences. None of that seems to help. I feel like I am back in the dark ages of debugging again.
> 
> Any help to get my debugging back on track is most helpful

Looks like it works with Qt5 but is currently broken with Qt4.

Br, Eike

> 
> Thanks
> Mike Jackson
> BlueQuartz Software.
> _______________________________________________
> Qt-creator mailing list
> Qt-creator at qt-project.org
> http://lists.qt-project.org/mailman/listinfo/qt-creator

-- 
Eike Ziller, Senior Software Engineer - Digia, Qt
 
Digia Germany GmbH, Rudower Chaussee 13, D-12489 Berlin
Geschäftsführer: Mika Pälsi, Juha Varelius, Tuula Haataja
Sitz der Gesellschaft: Berlin, Registergericht: Amtsgericht Charlottenburg, HRB 144331 B



More information about the Qt-creator mailing list