<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<meta name="Generator" content="Microsoft Word 15 (filtered medium)">
<style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        mso-fareast-language:EN-US;}
pre
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted Char";
        margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.0pt;
        font-family:"Courier New";}
span.HTMLPreformattedChar
        {mso-style-name:"HTML Preformatted Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted";
        font-family:"Courier New";
        mso-fareast-language:EN-CA;}
span.EmailStyle21
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Calibri",sans-serif;
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page WordSection1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
</head>
<body lang="EN-CA" link="#0563C1" vlink="#954F72">
<div class="WordSection1">
<p class="MsoNormal">Sorry, forgot to mention, the iOS settings when building into the QtCreator is<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Development team: Default<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Automaticaly manage signing: checked<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Qmake setting from within the QtCreators:<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">additional arguments: is blank (nothing added)<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">effective calls:<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal" style="mso-margin-top-alt:3.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:3.0pt;margin-left:0cm">
<span style="font-size:9.0pt;font-family:"Courier New";color:#1D1C1D;mso-fareast-language:EN-CA">/Users/Shared/Qt/5.15.0/ios/bin/qmake /Users/MyUSER/dev/Nubitus-App-Qml/Nubitus.pro -spec macx-ios-clang CONFIG+=release CONFIG+=iphoneos CONFIG+=device CONFIG+=qtquickcompiler
 -after && /usr/bin/make qmake_all<o:p></o:p></span></p>
<p class="MsoNormal">Nothing is checked into the ABI section either.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">Nothing into the make section have been added.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">No env variables have been manually update there either.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">So I do not specify anything more into the .user of the project. All is self contains and should be ready to build out of the box.<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<div>
<div style="border:none;border-top:solid #E1E1E1 1.0pt;padding:3.0pt 0cm 0cm 0cm">
<p class="MsoNormal"><b><span lang="EN-US" style="mso-fareast-language:EN-CA">From:</span></b><span lang="EN-US" style="mso-fareast-language:EN-CA"> Interest <interest-bounces@qt-project.org>
<b>On Behalf Of </b>Jérôme Godbout<br>
<b>Sent:</b> June 18, 2020 2:30 PM<br>
<b>To:</b> interest@qt-project.org<br>
<b>Subject:</b> [Interest] Building iOS from command line<o:p></o:p></span></p>
</div>
</div>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Hi,<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal">I’m trying to build my project from my CI system to generate the .ipa (and stop releasing by hand over. But I seem to be missing something into my way of doing it (I managed to do it for Android, armv7/armv8 .apk and .aab). Here is my steps
 raw command line steps (not the provisioning, certificate and the keychain are installed and work with a Xamarin and Unity application with the same setup, the question is not about those parts).<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">I’m building on lastest MacOS X, xcode is up to date and Qt 5.15.0<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<pre style="mso-margin-top-alt:3.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:3.0pt;margin-left:0cm"><span style="font-size:9.0pt;color:#1D1C1D">"/Users/Shared/Qt/5.15.0/ios/bin/qmake" Nubitus.pro -spec macx-ios-clang CONFIG+=release CONFIG+=iphoneos CONFIG+=device CONFIG+=qtquickcompiler -after<o:p></o:p></span></pre>
<pre style="mso-margin-top-alt:3.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:3.0pt;margin-left:0cm"><span style="font-size:9.0pt;color:#1D1C1D">make -f Makefile qmake_all<o:p></o:p></span></pre>
<pre style="mso-margin-top-alt:3.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:3.0pt;margin-left:0cm"><span style="font-size:9.0pt;color:#1D1C1D">make<o:p></o:p></span></pre>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">The Qmake generate the makefile, make qmake_all work just fine, but the make build give me the following error:<o:p></o:p></p>
<pre style="mso-margin-top-alt:3.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:3.0pt;margin-left:0cm"><span style="font-size:9.0pt;color:#1D1C1D">Xcode couldn't find any iOS App Development provisioning profiles matching 'com.yourcompany.NubitusApp'<o:p></o:p></span></pre>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">but my .pro clearly indicate<o:p></o:p></p>
<pre style="mso-margin-top-alt:3.0pt;margin-right:0cm;margin-bottom:3.0pt;margin-left:0cm"><span style="font-size:9.0pt;color:#1D1C1D">Q_PRODUCT_BUNDLE_IDENTIFIER.value = ca.amotus.NubitusApp<o:p></o:p></span></pre>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">When building from inside QtCreator this work and the provisioning is also working just fine. so my question: Why is the build any different? is QtCreator doing any extra steps not print into the output? is there any env variables required
 for <span style="font-size:9.0pt;color:#1D1C1D">Q_PRODUCT_BUNDLE_IDENTIFIER </span>
to be used? Did I miss a step?!<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Extra points question: will this generate an .ipa or .app ? How does one generate a .ipa from the command lines out of the result build by Qt make?<o:p></o:p></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
<p class="MsoNormal">Thanks,<i><span lang="FR-CA" style="color:red;mso-fareast-language:EN-CA"><o:p></o:p></span></i></p>
<p class="MsoNormal"><o:p> </o:p></p>
</div>
</body>
</html>