[Qt-creator] unsubscribe

Dominic Blais dominic at snisit.com
Wed May 6 04:35:44 CEST 2009


On May 5, 2009, at 11:31 AM, qt-creator-request at trolltech.com wrote:

> Send Qt-creator mailing list submissions to
> 	qt-creator at trolltech.com
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> 	http://lists.trolltech.com/mailman/listinfo/qt-creator
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> 	qt-creator-request at trolltech.com
>
> You can reach the person managing the list at
> 	qt-creator-owner at trolltech.com
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of Qt-creator digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>   1. Resize probelm (Yuvaraj R)
>   2. Re: Request: Compiling single subproject (palexander)
>   3. Re: Request: Compiling single subproject (palexander)
>   4. Re: Breakpoints not working in QC1.1.0 (Leo Spalteholz)
>   5. Re: Cannot use qtc-debugging-helper. (Andre Poenitz)
>   6. Official channel for feature request submission? (Ed Sutton)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Tue, 5 May 2009 20:19:41 +0530
> From: Yuvaraj R <yuvaraj at ongobiz.com>
> Subject: [Qt-creator] Resize probelm
> To: qt-creator at trolltech.com, qt-interest at trolltech.com
> Message-ID:
> 	<2d2f12f30905050749y6d816ba3t682f698ab4069f9 at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hi  All
>
> I am facing the size problem...
>
> I ma display in the frame in listview
>
>
> To display the frames in listview:
>
> Tweet * t = new Tweet(this);
>
> t->resize(ui->listView->size().width(), t->size().height());
>
> qDebug("width:%d",ui->listView->size().width());
>
> qDebug("Height:%d", t->size().height());
>
> model->item(i)->setSizeHint(t->size());
>
> ui->listView->setIndexWidget(model->item(i)->index(), t);
>
>
> Here Tweet is frame class....
>
>
> When i am maximizing the window that time my frame width too  
> maximize. and
> when i am minimizing  the window that time frame have  to minimize.
>
>
>
> I am using event class to get the  window current width..
>
>
> Code is here...
>
>
> void MainWindow::resizeEvent( QResizeEvent *event )
>
> {
>
> emit resizeView( event->size().width(), event->oldSize().width() );
>
> }
>
>
> MainWindow w;
>
> QObject :: connect(&w,signal(resizeView),&w,Slot(resizeData));
>
>
>
> void mainWindow :: resizeData(int width,int old width)
>
> {
>
> QSize itemSize;
>
> Tweet *aTweet;
>
> for ( int i = 0; i < rowCount(); i++ ) {
>
> aTweet =t;
>
> aTweet->resize( width , aTweet->size().height() );
>
> itemSize = item(i)->sizeHint();
>
> itemSize.rwidth() += width - oldWidth;
>
> itemSize.rheight() = aTweet->size().height();
>
> item(i)->setSizeHint( itemSize );
>
> }
>
>
> But my window is crazing .....when i am trying the modify the window  
> size
>
>
> please help me  how do solve this issue
>
>
> Thanks
>
> Yuvaraj R
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: http://lists.trolltech.com/pipermail/qt-creator/attachments/20090505/152421b2/attachment-0001.html
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Tue, 5 May 2009 11:02:23 -0400
> From: palexander <vel.accel at gmail.com>
> Subject: Re: [Qt-creator] Request: Compiling single subproject
> To: Qt-creator at trolltech.com
> Message-ID:
> 	<1e52e0880905050802uf4e4a01o54be2b71ce348fc5 at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
>
>> On May 5, 2009, at 9:47 AM, ext Ladnar, Marc wrote:
>>
>>> Hello all,
>>>
>>> does anyone know how it is possible to just compile a subproject in
>>> QtCReator with its own .pro file? e.g. If have some plugins in a
>>> bigger project and I just want to compile the plugin, not the whole
>>> project.
>>
>> At the moment the only way is to load the pro file of the plugin as a
>> 'toplevel' project.
>
> Right click on the (sub-)project in "edit mode" and you can access the
> build actions.
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 3
> Date: Tue, 5 May 2009 12:01:02 -0400
> From: palexander <vel.accel at gmail.com>
> Subject: Re: [Qt-creator] Request: Compiling single subproject
> To: Qt-creator at trolltech.com
> Message-ID:
> 	<1e52e0880905050901s718dfbds99caa8940421222a at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
>
> On Tue, May 5, 2009 at 11:02 AM, palexander <vel.accel at gmail.com>  
> wrote:
>>> On May 5, 2009, at 9:47 AM, ext Ladnar, Marc wrote:
>>>
>>>> Hello all,
>>>>
>>>> does anyone know how it is possible to just compile a subproject in
>>>> QtCReator with its own .pro file? e.g. If have some plugins in a
>>>> bigger project and I just want to compile the plugin, not the whole
>>>> project.
>>>
>>> At the moment the only way is to load the pro file of the plugin  
>>> as a
>>> 'toplevel' project.
>>
>> Right click on the (sub-)project in "edit mode" and you can access  
>> the
>> build actions.
>>
>
> Oops, I was wrong. Marc is right. I'd like to request attention be
> given to subprojects and .pri files as well. Loading a project like
> qt-creator itself, into  qt-creator is very limited as the original
> poster has mentioned. I'd like to contribute plugins, as I'm sure
> others would. It would be great to develop them in qt-creator. :) ...
> Thanks.
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 4
> Date: Tue, 5 May 2009 10:08:24 -0700
> From: Leo Spalteholz <leo.spalteholz at gmail.com>
> Subject: Re: [Qt-creator] Breakpoints not working in QC1.1.0
> To: qt-creator at trolltech.com
> Message-ID:
> 	<7c98fd570905051008m6815e76do1b95656d3ac5b445 at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
>
> On Tue, May 5, 2009 at 2:56 AM, Eike Ziller <eike.ziller at nokia.com>  
> wrote:
>>
>> On May 4, 2009, at 11:32 PM, ext Leo Spalteholz wrote:
>>
>>> On Fri, May 1, 2009 at 4:04 PM, Andre Poenitz
>>> <andre.poenitz at mathematik.tu-chemnitz.de> wrote:
>>>> On Fri, May 01, 2009 at 03:25:14PM -0700, Leo Spalteholz wrote:
>>>>> I have a similar problem (QtCreator ignoring breakpoints  
>>>>> completely)
>>>>> but it is happening on Windows.
>>>>
>>>> By now this has been reported several times, and in all cases we
>>>> manage to examine close enough the problem was a release-only  
>>>> build.
>>>>
>>>> I guess in the long run we would need to have to discover whether
>>>> the binary that's actually running is indeed a debug build, but
>>>> for the short term, please double-check not only that it is a debug
>>>> build (Project settings) but alose whether the "Compile output"  
>>>> pane
>>>> mentions '-g' during compilation). Also, for starters, try to set
>>>> a breakpoint on 'main' using Debug -> Set breakpoint on function
>>>> "main".
>>>
>>> That's it. ?Even when the build configuration is set to debug, it  
>>> was
>>> still compiling in release mode.
>>>
>>> Turns out in my .pro file (which came from pre-QtCreator days), I  
>>> had
>>> put in a CONFIG += release, so that's what was causing the problem.
>>> Removing that line solves everything.
>>>
>>> So the problem was a change in behaviour between QtCreator versions.
>>> In 1.0, specifying Debug mode in the build configuration overrides
>>> whatever is in the CONFIG in the pro file, in QtCreator 1.1, the pro
>>> file overrides the build configuration setting. ?I don't know what  
>>> is
>>> more correct, but it is certainly confusing to set Debug and end up
>>> with a release build.
>>
>> There might be no "right" way to do it :)
>
> Right.  Although perhaps there could be a warning when switching to
> the Debug build config, if the pro file is overriding it with a CONFIG
> += release (or vice versa).  Then at least dense people like me won't
> be confused :)
>
> Leo
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 5
> Date: Tue, 5 May 2009 20:24:38 +0200
> From: Andre Poenitz <andre.poenitz at mathematik.tu-chemnitz.de>
> Subject: Re: [Qt-creator] Cannot use qtc-debugging-helper.
> To: qt-creator at trolltech.com
> Message-ID: <20090505182438.GA3147 at tu-chemnitz.de>
> Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
>
> On Tue, May 05, 2009 at 03:11:16PM +0200, Kuiper, Luuk wrote:
>> To show my current situation I attached several files.
>>
>> debugging_helpers_not_found.png:
>> See the message in the red circle saying: Debugging helpers not  
>> found.
>
> Switch off 'Debug debugging helpers'. [My fault, should not really
> be visible in "user" builds]
>
>> qt_version_dialog.png:
>> Default Qt version has a green checkmark behind the path for the  
>> helper
>> libraries.
>>
>> debugger_helper_options.png:
>> I even forced QtCreator to to look explicitally to the correct
>> directory.
>
> If you use that you need to give the full path including the
> library name, not only the directory. [Also basically my fault,
> as "Location" is probably a bad description...]
>
> Andre'
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 6
> Date: Tue, 5 May 2009 13:30:58 -0500
> From: Ed Sutton <ESutton at fescorp.com>
> Subject: [Qt-creator] Official channel for feature request submission?
> To: "qt-creator at trolltech.com" <qt-creator at trolltech.com>
> Message-ID:
> 	<80E37F29B2808541AF38823A78C0AA4C01206175A338 at email.fescorp.com>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> Is there a bug tracking or other system to enter feature requests so  
> they will not be lost or forgotten?
>
> My Linux software development would be so much more frustrating  
> without QT Creator.  Thanks for a great development environment!
>
> -Ed
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: http://lists.trolltech.com/pipermail/qt-creator/attachments/20090505/fae3b40a/attachment.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> Qt-creator mailing list
> Qt-creator at trolltech.com
> http://lists.trolltech.com/mailman/listinfo/qt-creator
>
>
> End of Qt-creator Digest, Vol 8, Issue 14
> *****************************************




More information about the Qt-creator-old mailing list